Förra helgen var vi och hälsade på min mamma. Hon klankar alltid ner på sig själv om att hon inte kan laga god mat men det är ofta hos henne jag hittar nya favoriträtter. Hon klipper ut små recept ur tidningar och spar tills vi vegetarianer kommer på besök.
När vi kom så gjordes denna supergoda rätt. Det är ett lager med kidneybönor underst och uppe på det så la vi delade tomater, delade vitlökar och tjocka skivor gul lök. Ovanpå tomaterna så la vi skivad halloumi, på med massor med örtkryddor, tog 1/3 ask fryst Findus Örtkryddor Provencale, sen salt och peppar. Ringlade över lite olja. In i ugnen i 20 minuter och 225 grader tror jag det var, tills halloumin ser god ut som på bilden. =) Till detta serverades bulgur.
Jag åt:
- 1dl kokt bulgur 2,5PP,
- 1dl kidneybönor 2PP,
- 1/4 förp halloumi 5,5PP samt
- 0,5dl lätt creme fraiche 2,5PP.
Totalt 12,5PP. Supergott! Blir så gott att göra så där med vitlökarna, de blir så milda i smaken och man kan lätt äta upp en halv vitlök. =)
Vilken härlig maträtt..det ser jättegott ut! Inte mycket propoints heller..
Tidningarna har lite roligare recept än böckerna som finns..