I morse var det läge att testa de populära kesoplättarna. Lagom mysfrukost efter festligheterna igår. Jag kommer inte ihåg var jag såg dem först, någonstans på bloggrundan men jag hittar inte tillbaka nu. När jag skulle kika efter receptet så googlade jag på kesoplättar och jag fick en mängd träffar så jag antar att de glidit runt i matbloggarnas värld ett tag.
Jag fick för mig att receptet var till 1 person och gjorde dubbel sats men i efterhand så blev det lite mycket tyckte vi. Delat på hälften hade nog varit lite lite så nästa gång blir det ett mellanting.
Detta är alltså det dubblade receptet.
- 4 ägg (8PP)
- 6 msk mjöl (5PP)
- 500 gram minikeso (8,5PP)
- 2 krm salt
Rör ihop ägg och mjöl, ha i keson, mosa lätt. I med salt. Stek i små plättar. Hemligheten är att låta dem ligga i pannan tills de stelnat på ovansidan innan du försöker vända dem. Då de håller ihop lättare och är enklare att vända. Vi åt med skivad banan och frysta jordgubbar som jag micrat och mosat ihop lite. Det blev 14 plättar. Helt klart godkänt. 11PP per portion ger plättarna, men som sagt detta var lite mycket för oss så jag lämnade 1 plätt och David lämnade 2 stycken. Receptet finslipas lite, har gjort ett nytt recept på 3ägg och då ger det 8PP per portion.
Maken efterfrågade lite mer matigt recept med lite kryddor i plättsmeten och stekt svamp och lök att servera till. Nästa gång. Men de var goda så här med, lite samma som med pannkakor, de är goda med socker och sylt men ibland vill man ha crêpes med någon god stuvning i.